maandag, maart 13, 2006

31 / 9


Zaterdag 11 maart stond de pétanque ontmoeting PFV.Prov.Antw.Dames / Noord Brabant NL op het programma. Verleden jaar, in Breda, werd de 'beker met de grote oren' gewonnen door de selectie uit Noord Brabant. Nipt, met slechts 1 puntje meer dan Antwerpen.
Dit jaar was de overwinning van de Antwerpse Damesselectie verpletterend : 31/9. Al gebied de eerlijkheid te zeggen dat het Noord Brabantse team verzwakt aantrad. Alhoewel ! Dit jaar waren het echt de dames uit Noord Brabant, bijna allemaal uit één club. In Breda was het een echte Nederlandse selectie met dames uit heel Nederland, niet alleen uit Noord Brabant.
Reeds van in het begin zat de sfeer er goed in ! De Nederlandse dames kwamen zingend binnen met de boodschap dat ze de beker terug mee gingen nemen. Wij (sorry voor de wij maar ik voelde mij heel betrokken bij de dames) waren zeker van niet : Deze beker zou een heel jaar mooi staan te zijn in onze provincie ! Deze mix van enthousiasme deed meermaals petanqueclub Ponderosa in Deurne op zijn grondvesten daveren. Dit terwijl al na de eerste ronde duidelijk werd dat het een debacle zou worden voor Noord Brabant.
Deze trend zette zich in de volgende rondes voort zodat alleen nog maar de vraag hoe groot de overwinning zou zijn overbleef.
Toch bleven beide selecties met overtuiging en gedrevenheid spelen, altijd heel sportief en met heel veel gevoel voor fairplay.
Al bij al was het een heel plezante dag. Hopelijk breien de 'rode' Antwerpse dames er volgend jaar een vervolg aan !