dinsdag, februari 21, 2006

DOODVONNIS


Op het radionieuws hoorde ik zojuist dat in de Saint Quentin gevangenis in California een doodvonnis is uitgesteld omdat de anaestesiste niet wou meewerken.
Het vonnis moest uitgevoerd worden met een dodelijke injectie. De veroordeelde had vergeefs gratie gevraagd aan de gouverneur, dit voor verkrachting e.a. van een meisje, vijfentwintig jaar geleden. De gouverneur weigerde die gratie.
Niks bijzonders op het eerste zicht. Ken je de gouverneur van California ? Inderdaad, een immigrant uit Oostenrijk, mogelijk zelfs presidentskandidaat, voormalig mister World (met spierbundels) en vooral bekend van het witte doek : Mister Arnold Schwarzenegger !
Als spierrenrollende acteur gaf hij al de indruk veel minder grijze hersencellen te hebben dan spiercellen. Maar zou hij nu echt denken dat hij een Terminator is ?
Iemans vijfentwintig jaar na, weliswaar een walgelijke misdaad, toch nog ter door willen brengen ? Sorry, maar dat versta ik niet. OK, schuldig is schuldig ! Voor dezelfde feiten krijg je hier in Belgiƫ hoogstens vijfentwintig jaar celstraf. Wil je iemand toch uit de maatschappij houden, spreek dan een levenslange gevangenisstraf uit, maar dan echt tot het einde der dagen van de dader. Maar zo ... ik weet het niet. The show must go on ?