vrijdag, februari 24, 2006

8STE WERELDWONDER


Zouden er veel mensen hun stem uitbrengen op radio2.be om het achtste wereldwonder te kiezen ? Het is eigenaardig dat voor Vlaams Brabant het Atomium niet als finalist werd weerhouden, toch één van de bekendste gebouwen uit België. Of voor Antwerpen de OLV Kerk ? Welke Japanner zou die niet kennen ? Of voor Chinezen de Boerentoren (KBC - big money !)
Ik vind het ook raar dat bijv. de Carnavalstoet van Aalst bij de genomineerden is ? Wanneer moet je die nog gaan bekijken buiten de carnaval periode ? West Vleteren (bier) en het Brabants trekpaard ook al ? Raar niet ?
Mag het een beetje chauvinistisch zijn? Enfin, als bewoner van de provincie Antwerpen, daarenboven kort bij Lier, kies ik uiteraard voor de Zimmertoren. Wat die meneer Zimmer daar gepresteerd heeft is wonderlijk ! Misschien heb je er al eens geweest ? Ook niet destijds op schoolreis ? Dan word het hoog tijd dat je dit wonder eens gaat bekijken ! Je kan dan ineens genieten van de sfeer van Lier. Misschien zelfs een Liers vlaaike eten. Trek er gerust een dag voor uit, je zal het je niet beklagen. Vertrek vroeg, bezoek het Begijnhof, ga iets drinken op de grote markt of in het jenevercafé. Wel met mate hé ! Rond de middag kan je je knorrende maag tevreden stellen in één van de tientallen goede restaurantjes die Lier heeft. In de namiddag bezoek je dan de Zimmertoren.
Natuurlijk kan je het programma zelf bepalen. Maar doe het, het is de moeite waard. Alle informatie over Lier kan je vinden bij de dienst Toerisme van de stad (Stadhuis, Grote Markt). Lier heeft ook een aantal zéér goede gidsen die wandelingen met diverse thema's door de stad begeleiden.
Oh ja, je mag natuurlijk altijd nog stemmen voor de Zimmertoren als achtste wereldwonder.

1 Comments:

Blogger Goele said...

Allez vooruit, ik heb ook gestemd op de Zimmertoren zulle!!

1:27 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home