woensdag, maart 15, 2006

KOORTS ?

Het is nog maar maart en toch lijkt de verkiezingskoorts al te hebben toegeslagen. We hebben nog geeneens een griepepidemie gehad ! En we wachten bang af wat dat gaat worden met die vogelgriep pandemie !
Ondanks de vriesnachten en de licht stijgende temperatuur, wij hadden vandaag al acht graden, stomen de lijsttrekkers van verschillende partijen hun achterban klaar en komt hun temperatuur stilaan op een hoogtepunt. Dat gaat wat geven in oktober ! Ik heb het gevoel dat wij dit jaar de lente gaan overslagen en direct in de zomer terechtkomen. Het zal dan snel herst en verkiezingen zijn. En dan volgt 'de winter'.
Ervaring zou ons moeten leren dat verkiezingsbeloften net het omgekeerde inhouden van wat ze zeggen. Bijvoorbeeld als een burgemeester zegt geen coalitie aan te gaan met vier andere partijen, dan zal dit juist wél gebeuren. Of als een burgemeester zegt desnoods het cordon sanitaire te doorbreken, dan zal die juist alle moeite van de wereld (is ons dorp) doen om dit in stand te houden. Papier is geduldig en woorden zijn maar letters aaneengeknoopt door een politiek-koortsig brein. Of zouden die dames en heren gegrepen zijn door een ander virus ? Creuzfeld Jacobs ? Of een ander nog te ontdekken virus dat zich nestelt in de frontale kwabben van dat publiek ?
Nieuwsgierige geesten of onderzoekers onder u : Waag uw kans ! Hier ligt een onontgonnen terrein waarmee je je naam onsterfelijk kan maken !